“Hello”

Managing partner en oprichtster van Maatschap Respect 4Talent, Diana Monsauret-Jurrius is vanaf 1999 business partner, loopbaanprofessional, beleidsadviseur en MfN-registermediator.


Introductie:


“Meer dan 20 jaar professionaliseren corporates en het MKB met mij hun HR afdeling, de teamprestaties in o.a. de (commerciële) dienstverlening, de logistiek – en productie en wordt er samen meer draagvlak gegenereerd voor HRM.

In mijn voormalige positie bij de ADG Dienstengroep (#3 uitzendbureau van Nederland) gaf ik leiding aan een team van HR gerelateerde teammanagers en teamleads. Mijn hiërarchisch leidinggevende was de algemeen directeur. Ik coachte en ontwikkelde ca. 22 fte. op basis van een hybride werkwijze met een lean focus op talent-, verandermanagement en procesoptimalisatie. In piekperiodes leverden mijn business units ruim 1.100 banen op.

Voor de eigen directie en mijn externe klanten was ik een senior HR business partner en beleidsadviseur HRM. Klanten zoals; Kuehne + Nagel, Wehkamp, Jeroen Bosch Ziekenhuis, Würth Nederland en PostNL. Stakeholders waren o.a. MT-leden, HR managers en bedrijfsleiders. Inmiddels ben ik sinds mei 2015 ook op interim basis beschikbaar.

De arbeidsmarktsector is hectisch en dynamisch. Werkzaam in de professionele top van de arbeidsbemiddeling dien je bedrijfskundige HR kennis te hebben van verschillende sectoren. Klanten werkten samen met mij bij vraagstukken inzake strategische personeelsplanning, outsourcing van personeel, logistiek en productie, veranderprocessen en cultuurverbeteringen. Ik neem regie vanaf het gestelde beleidsvraagstuk tot en met de operationele coaching, waarbij mijn focus is gericht op het creëren van resultaat verantwoordelijk eigenaarschap.

Mijn advies is onafhankelijk. Ik houd rekening met sectorale innovatieve voorbeelden en arbeidsrechtelijke jurisprudentie. In mijn oordeelsvorming ben ik in eerste instantie gericht op het menselijke aspect met als doel de resultaten in organisatiebelang te kunnen verbeteren. Ik ben het meest op mijn plaats in een complexe – en mensgerichte organisatie, zonder voorkeur te hebben voor een sector. 

Onderscheidend is mijn bijdrage aan de winst door mijn kennis van strategische personeelsplanning, het begeleiden van reorganisaties, het harmoniseren van de arbeidsvoorwaarden en het stimuleren en faciliteren van duurzame inzetbaarheid van medewerkers.


“Sparren over mijn en/of de meerwaarde van Respect 4Talent voor jouw organisatie? Onze veelzijdigheid is een beetje ongewoon, samen praten is dan effectiever en leuker.”


Een referentie:

“Een positief kritische gesprekspartner op tactisch – en strategisch niveau. In de praktijk vertaalt haar bevlogenheid voor organisatie ontwikkeling zich naar een praktisch advies, borging en ondersteuning bij de inzet van mensen, middelen en processen. Zij doet dat met aandacht, door te verbinden en continu bij te dragen aan verbetering door alle hiërarchische lagen heen.”


Werkgeluk verhogend.

Bedrijfscultuur wordt mede gevoed door de aanwezige onderstroom en de communicatieve vaardigheden. Optimalisatie hiervan leidt tot verbetering van samenwerkingen en creativiteit. Ook zal men zich verantwoordelijker voelen en aanspreekbaarder zijn op de eigen verantwoordelijkheid (eigenaarschap). #accountability

Om deze kennis en kunde verder te optimaliseren ben ik geprofessionaliseerd tot erkend arbeidsmediator, gecertificeerd als (team) conflictcoach en loopbaanadviseur. Mijn gedragsdeskundigheid, organisatiesensitiviteit en kennis van de arbeidsmarkt zorgen ervoor dat betrokkenen een optimale customer journey beleven. Ik deel deze kennis desgewenst door eigen geschreven trainingen voor vernieuwend leiderschap en zakelijke coaching. Dit draagt bij aan een gezond HR-beleid, de resultaten en de groei van de organisatie.