“Hello”

Managing partner en oprichtster van maatschap Respect 4Talent, Diana Monsauret is vanaf 1999 HR-businesspartner, arbeidsmarktprofessional en MfN-Registermediator.

Introductie:

“Meer dan 20 jaar professionaliseren o.a. Scale-ups, het MKB en Corporates met mij hun HRM-beleid, de teamprestaties in o.a. de (commerciële) dienstverlening, de logistiek – en productie.”

Strategisch bedrijfskundig HR Business Management, Teamcoaching en Mediation.

Ruim 20 jaar geleden ben ik als vestigingsmanager gestart in de sector arbeidsbemiddeling. De groei van de sector was buiten proportioneel. Het onderscheid maakte je door op een innovatieve wijze bij te dragen aan HR gerelateerde productontwikkelingen en het opbouwen van een maatschappelijke positionering. Dit deed ik als grondlegger van outsourcing projecten en logistieke veranderprocessen bij in eerste instantie MKB klanten en later bij met name corporate sleutelklanten. Mijn nalatenschap borgde ik door de talenten in mijn teams te ontwikkelen naar potentiele opvolgers.

In 2017 was mijn functie regionaal HR Business Manager voor de incompany sleutelklanten. Dit betekent het overnemen en optimaliseren van de gehele bedrijfsvoering; mens en middelen ten aanzien van een specifiek bedrijfsonderdeel. In deze positie bij Timing uitzendteam BV, onderdeel van de ADG Dienstengroep (#3 uitzendbureau van Nederland) gaf ik uiteindelijk leiding aan diverse interne en externe teams. De teams bestonden uit operationeel uitvoerenden, projectvolgers, een team van HR gerelateerde teammanagers en teamleads. Mijn hiërarchisch leidinggevende was de eigen algemeen directeur. Ik coachte en trainde ca. 22 fte. op basis van een hybride structuur en met de focus op een structurele lean performance en was het eerste aanspreekpunt voor leidinggevenden en interne – als externe stakeholders.
Een klantgerichte dienstverlening. Verandering, ontwikkeling, resultaten en de menselijke maat staan in deze zakelijke –, autonome – en oplossingsgerichte functie centraal. Net zoals een omzetverantwoordelijkheid van tientallen miljoenen euro’s. High performance in dynamische multifunctionele en -culturele omgevingen.

Bij mijn externe klanten was ik vooral beleidsmatig, strategisch en op tactisch niveau verbonden aan het hoger- en midden management. Stakeholders waren o.a. MT-leden, Ondernemingsraden, HR managers, bedrijfsleiders en teammanagers. Klanten werkten samen met mij bij een diversiteit aan HRM gerelateerde vraagstukken zoals strategische personeelsplanning, performance management, arbeidsvoorwaardelijke vraagstukken zoals contractuele -, arbeidsrechtelijke – en functioneringsvraagstukken, outsourcing van mens, logistiek en productie, veranderprocessen, cultuurverbeteringen en reorganisaties. Ik deed dit door in verbinding regie te nemen en te dienen waar nodig. Mijn focus is gericht op het creëren van resultaat verantwoordelijk eigenaarschap en pragmatisch advies.

Personal branding is mijn motivatie om het verschil te maken. Mijn kennis te delen. Lef, authenticiteit, autonomie en innovatie zijn mijn persoonlijke drijfveren. Dat is waar ik energie van krijg. Wendbaar; je kunt bij mij terecht voor Basic+ advies tot en met HRM Toolings voor Experts. Mijn advies is integer en onafhankelijk. Ik heb een open blik en voer zonder aannames een authentieke dialoog. Transparant in de eigen communicatie en qua oordeelsvorming in eerste instantie gericht op het menselijke aspect met als doel de resultaten voor de organisatie- en/of voor het maatschappelijk belang te kunnen verbeteren.

Co-partners die zich bij mij, bij Respect 4Talent aansluiten herkennen zich in een onderscheidende HRM gerelateerde dienstverlening, waarbij de menselijke maat in de organisatie door anders organiseren en dienend leiderschap centraal staan.


“Sparren over de meerwaarde van Respect 4Talent voor jouw organisatie? Onze veelzijdigheid is een beetje ongewoon, samen praten is dan effectiever en leuker.”


Een referentie over Diana:

“Een positief kritische gesprekspartner op tactisch – en strategisch niveau. In de praktijk vertaalt haar bevlogenheid voor organisatie ontwikkeling zich naar een praktisch advies, borging en ondersteuning bij de inzet van mensen, middelen en processen. Zij doet dat met aandacht, door te verbinden en continu bij te dragen aan verbetering door alle hiërarchische lagen heen.”


Werkgeluk verhogend.

Bedrijfscultuur wordt mede gevoed door de aanwezige onderstroom en de communicatieve vaardigheden. Optimalisatie hiervan leidt tot verbetering van samenwerkingen en creativiteit. Ook zal men zich verantwoordelijker voelen en aanspreekbaarder zijn op de eigen verantwoordelijkheid (eigenaarschap). #accountability

Om deze kennis en kunde verder te optimaliseren ben ik geprofessionaliseerd tot erkend arbeidsmediator, gecertificeerd als (team) conflictcoach en loopbaanadviseur. Mijn gedragsdeskundigheid, organisatiesensitiviteit en kennis van de arbeidsmarkt zorgen ervoor dat betrokkenen een optimale customer journey beleven. Ik deel deze kennis desgewenst door eigen geschreven trainingen voor vernieuwend leiderschap en zakelijke coaching. Dit draagt bij aan een gezond HR-beleid, de resultaten en de groei van de organisatie.