Conflictmanagement

Conflictmanagement zorgt voor verbinding, bouwt bruggen, tussen mensen onderling, tussen en binnen teams, tussen management en medewerkers en ook tussen organisatie en klanten of leveranciers. 

Met een goed conflictbeleid is er nog meer winst te behalen dan alleen met een goed verzuimbeleid. Een conflictdeskundige, zoals een arbeids- en organisatie mediator, kan niet alleen helpen bij het oplossen van conflicten, maar kan organisaties ook helpen bij het opzetten van een conflictmanagement systeem. Onderdelen van een conflictmanagement systeem geven o.a. antwoord op de volgende vragen:

  • Samenwerkingsanalyse: werken teams optimaal samen, werkt het nieuwe werken?
  • Conflictmanagementtraining: hoe word je als manager conflictvaardiger en dus effectiever? Hoe ga ik om met lastige situaties?
  • Waar zitten conflict  risicogebieden in de organisatie?

 


Interim management

Specialisten uit het netwerk van Respect 4Talent worden onderling ingezet voor co-ship, advisering, nieuwe inzichten en oplossingen om de professionaliteit en de continuïteit bij onze opdrachtgevers te vergroten.

Samen stimuleren wij elkaar als (interim) professionals om het maximale uit onszelf te halen en optimaal betrokken te willen zijn bij de opdrachtgevers.  

Hierdoor blijft eenieder in beweging voor optimale groei en partnership.


Oprichtster Diana Monsauret-Jurrius is vanaf 1998 (HR) business manager / bemiddelaar arbeid en organisatie, organisatieadviseur en MfN-Registermediator. Toonaangevende nationale – en internationale bedrijven heeft zij strategisch en tactisch bijgestaan. Energie, kennis en integriteit is wat ze geeft. Als interim manager en coach is zij projectmatig voor uw organisatie inzetbaar als conflictmanager, HR business – en/of accountability partner.

Een referentie vertaald: “Een positief kritische gesprekspartner op tactisch – en strategisch niveau. In de praktijk vertaalt haar bevlogenheid voor organisatie ontwikkeling zich naar een praktisch advies, borging en ondersteuning bij de inzet van mensen, middelen en processen. Zij doet dat met aandacht, door te verbinden en continu bij te dragen aan verbetering door alle hiërarchische lagen heen.”

Zij geeft advies en biedt ondersteuning bij o.a.: